تحقیق کنید صفحه 129 کتاب کاروفناوری نهم خواص و کاربردهای مس پودمان برجسته کاری روی فلز مس | بلاگ

تحقیق کنید صفحه 129 کتاب کاروفناوری نهم خواص و کاربردهای مس پودمان برجسته کاری روی فلز مس

ساخت وبلاگ
تحقیق کنید صفحه 129 کتاب کاروفناوری نهم خواص و کاربردهای مس پودمان برجسته کاری روی فلز مس

http://suherfe.blogfa.com

تحقیق کاروفناوری - مطالب کمک درسی پودمان برجسته کاری روی مس کاروفناوری هشتم

تحقیق کنید کاروفناوری هشتم

تحقیق کنید صفحه 129 کتاب کاروفناوری نهم

فلز مس در زمینه های زیادی از جمله برق، الکترونیک، ارتباطات، ساختمان، حمل و نقل، لوازم و ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، کاربرد دارد. در گروه خود با جست و جو در اینترنت، کتاب ها و منابع دیگر در این خصوص تحقیق کنید و نتایج آن را در کلاس ارائه دهید.

خواص و کاربردهای فلز مس

مس قديمى ترین فلز صنعتى است كه بشر از حدود 5 هزار سال قبل از ميلاد با آن آشنا شده است. برخى عقيده دارند كه اولين فلز شناخته شده طلا مى باشد ولى در هر حال تمام محققين بر این عقيده متفق هستندكه دستيابى بشر به صنايع فلزى با شناخته شدن مس آغازگرديده است.كاهش ذخاير سطحى مس منجر به استفاده بشر از آلياژ مس و قلع تحت نام مفرغ (برنز) گرديد و بدین ترتيب دوره مفرغ درتاريخ تكامل و تحول هاى صنعتى بشر از 3 هزارسال قبل ازميلاد آغازگرديد و در هزاره اول قبل ازميلاد باكشف آهن پايان پذيرفت.

كشف آهن و توليد فولاد ارزش هاى دفاعى و تهاجمى مس در ساختن نيزه، سپر، خنجر، و... را كاهش داد و براى مدت هاى طولانى مس و آلياژهاى آنها بيشتر در مصارف خانگى و تزئينى بکارميرفت. دوره رونق كليسا، براى برنج سازان نيز يك دوره طلایى محسوب مى شود و با شناخت قابليت طنين صدا كه درمس وآلياژهاى آن وجود دارد این فلزمصارف جديدى پيداكرد. دستيابى بشر به اسلحه گرم و رواج صنايع الكتريكى نيز رونق وگسترش جديدى براى كاربرد مس محسوب می گردد.

 

خواص وکاربرد مس

نقطه ذوب مس 1083 درجه سانتیگراد و نقطه جوش آن 2570 درجه سانتيگراد مى باشد. نقطه ذوب مس از آهن و فولادها كمتر بوده و از این رو با شرايط آسان ترى ذوب مى شود. گرماى نهان گداز مس حدود 23 / 3 كيلوكالرى بر اتم گرم و يا تقريبا برابر 8/ 50 كالرى برگرم مى باشد. و این مقدار گرمایى است كه در جريان ذوب براى متلاشى شدن ساختار بلوری مس جامد و تشكيل ساختار مذاب صرف مى شود.

وزن مخصوص مس برابر 9/ 8 گرم بر سانتيمتر مكعب مى باشد و همانگونه كه استنباط مى شود، نقطه ذوب و وزن مخصوص مس در مقاديرى نيستند كه به دليل زود ذوبی و يا سبكى مصارف صنعتى مس را افزايش دهند.

مس بعد از نقره هادى ترين عنصر مى باشد. هدايت حرارتى مس نسبت به نقره برابر 92 درصد است، مقاومت الكتر یکى آن برابر 58 / 1 میکرو اهم بر سانتيمتر مربع است و يكى از مهم ترین موارد مصرف مس بر قابليت هدايت حرارتى و الكتريکى آن استوار مى باشد. حضور عناصر ناخالصی و یا آلیاژی قابلیت هدایت مس را به شدت کاهش می دهد و از این رو در مصارف الكتريکى و انتقال الكتريسيته از مس بسيار خالص با تركيب بيشتر از 99 / 99 درصد مس استفاده می شود.

مس خالص فلزى است نرم که سختى آن بسیار پایین است ولى قابليت آلياژسازى مس با ساير عناصر نظير روى، قلع، سرب، آلومينيم، سيليسيم و... باعث گرديده است كه دامنه آلياژهاى مختلف مس بسيار وسيع باشد و در آلياژهاى متعدد آن يک يا چند خاصيت نظير استحكام، زيبايى، هدايت، شكل پذيرى و... وجود داشته باشد. دامنه آلياژهاى مس بسيار وسيع است و در اين مورد شايد بتوان اظهار كرد كه آلياژهاى مس در ميان فلزات غيرآهنى از تمام آنها متنوع تر و متعددتر هستند. درحاليكه آلومينيم وآلياژهاى آن برخى از مصارف و كاربردهاى مس را محدود كرده اند ولى امروزه مس و آلياژهاى آن دامنه كاربردى وسيع خود را حفظ كرده اند.

آلياژهاى مس معمولا بر اساس كاربرد آنها دسته بندى مى شوند، در اين حال عناصر تركيبى به گونه اى هستند كه امكان دسته بندى آنها را براساس نوع آلياژ و شرایط ذوب و ريخته گرى نيز ميسر مي سازد. مصارف مختلف مس و زمينه هاى كاربردى آلياژهاى آن معمولا بر یک يا چند از خواص زير استوار
مى شود:

1. هدايت الكتريكى و حرارتى بسيارخوب و بالا.
2. مقاومت بسيار خوب درمحيط هاى خورنده و خوردگى.
3.مقاومت به فرسودگی
4. طنين صدا.
5. رنگهاى دلپذير و زيبا.
6. تنوع آلياژى د رساخت قطعات مقاوم به كشش و فشار.

كه در هر حال مى توان اين زمينه ها را در توليد سيم، كابل وساير مصارف الكتریكى، سماور، كترى، ديگ و ساير مصارف خانگى، برخى از وسايل صوتى، پمپ، شيرآب، پروانه كشتى و وسايل دیگرى كه مقاومت به خوردگى و استحكام نسبى مشخصه اصلى آنهاست از قبیل چرخ دنده، بوش اهرم و ساير وسايل انتقال نيرو و همچنين در ساخت آلياژهاى ياتاقان جستجو نمود.

حرفه و کار...
ما را در سایت حرفه و کار دنبال می کنید

نویسنده : خنجی بازدید : 6576 تاريخ : شنبه 21 فروردين 1395 ساعت: 23:51